Overnachten in een authentiek ingerichte Japanse ryokan 旅館(Japans hotel) in Nederland

Origineel overnachten:

 • Ingericht als Japanse ryokan 旅館 (Japans hotel)
 • Zeer gedetailleerd
 • Shiatsu (指圧) massage en/of theeceremonie bij te boeken
 • Japanse thee (matcha/抹茶) , origami en bloemen

Wat je moet weten:

 • Voor 4 personen
 • Inchecken vanaf 14.00 uur en uitchecken voor 12.00 uur
 • Zeer geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar
 • Huisdieren zijn niet welkom
 • Gratis wifi aanwezig
 • Gratis parkeren mogelijk
 • Prijs vanaf € 316,- voor 2 nachten
 • Japanse ryokan (herberg) stijl
 • In Warffum, vlakbij Groningen

Japans Huis (hotel):

Voor liefhebbers van Japan is er nu een bijzondere plek in Warffum, vlakbij Groningen, in het noorden van Nederland. Hier relax je tijdens een verblijf in een tot detail ingerichte Japanse ryokan (Japans hotel).

Geniet van de Japanse stijl samen met je partner, vrienden of familie. Trek je schoenen uit en treed binnen in het tot detail ingerichte huisje, geïnspireerd door de Japanse ryokan (herberg). Het huis heeft twee slaapkamers, woonkamer, keuken, een toilet en badkamer, allen in Japanse stijl. Schenk tijdens je verblijf gerust een kopje gratis Japanse thee in!

Om het verblijf in de ryokan nog specialer te maken, zijn er een aantal extra’s aanwezig. Maak zelf een Japans bloemenboeket, je eigen theeceremonie (茶道) of leef je uit tijdens het maken van origami. Alle benodigdheden en instructies zijn gratis aanwezig.

Voor de nodige ontspanning boek je tegen bijbetaling een Japanse shiatsu massage in het naastgelegen dorp Winsum of in het huisje zelf.

Te boeken vanaf 2 nachten vanaf € 350,- inclusief alles.

 

Vanaf September 2021

Japanse Theeceremonie (茶道)

De laatste jaren is matcha (抹茶) groene thee over de hele wereld erg populair geworden. Zoals u wellicht weet, speelt matcha een zeer belangrijke rol in een traditionele Japanse theeceremonie. Leren over Japanse theeceremonie betekent echter veel meer dan alleen matcha leren maken.

Waarom was dit in het verleden zo belangrijk voor de samoerais en monniken? Waarom wordt er tegenwoordig nog steeds aan  ‘theeceremonie’ gedaan? Waarom beoefenen veel buitenlandse inwoners van Japan het? Kom, stap in de wereld van diepe spiritualiteit en laat je ziel vrij.

Introductie

Je leert de basisconcepten en ideeën van de Japanse theeceremonie. Je leert ook hoe je je moet gedragen in een theehuis en je leert de decoratie ervan te waarderen.

Japanse theeceremonie / Sado(茶道)

Je woont een Japanse theeceremonie bij. U zult genieten van de rustige en serene sfeer.

Hands-on

Maak je eigen thee! We gebruiken heel byzondere Matcha (抹茶) uit Uji. We vertellen je hoe je het moet drinken en we zullen je ook een speciaal geselecteerde Japanse cake serveren.

Zondag 17:00 – 18:00

 • €65 / per persoon (voor gasten Ryokan)
 • Duur: 60 minuten

Locaties

 • Japanse Ryokan ‘Andon’ in Warffum(Groningen)
 • Japanse Tuin in Groningen

Tarieven voor personen die niet in de Ryokan verblijven

 • Een groep van 1 persoon:   €100,000  /  per persoon
  Een groep van 2-3 personen:    €75,000  / per persoon
  Een groep van 4-7 personen: €50,000 /  per persoon
 • Annuleringsbeleid.                                                                              Bij inschrijving voor een ceremonie verplicht de deelnemer zich tot betaling. Na het ontvangen van de factuur dient deze binnen 3 dagen betaald te worden. Bij annulering tot 14 dagen voor de ceremonie worden er geen kosten in rekening gebracht. – Bij annulering daarna of indien u niet komt opdagen (No-Show) wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Evenementen

Docent

 

 

Voor meer informatie:

katakurawblc@gmail.com

Volg ons ook op Instagram. Click hier

 

 

 

De geschiedenis van de Japanse lamp of lantaarn.

Een Japanse lamp of andon is een traditionele lamp gemaakt van rijstpapier in een frame van hout of bamboe. Het papier werd gebruikt om de vlam te beschermen tegen uitwaaien door de wind. De lampen werden alleen gebruikt door rijke Japanners. Ze waren destijds vrij kostbaar en daarom minder populair onder het gewone volk.

De populariteit van de andon werd groter in de Edo periode (1603 – 1868). Dit was een periode waarin Japan genoot van vrede, veel economische groei en een bloei van kunst & cultuur. Deze periode werd gekend door een totaal isolement van de rest van de wereld.

De lampen hebben zich met de tijd mee ontwikkeld en je kan ze nu in Japan voornamelijk terug zien in (boeddhistische) tuinen, aan muren van hotels of in restaurants. Maar ook bij de gewone consument nemen ze in populariteit toe. En de lampen van Ummei dragen een steentje bij zowel bij de ontwikkeling als bij het winnen van populariteit.

Japan was nog nooit zo dichtbij! In Warffum (Groningen) geniet je samen van de authentieke Japanse ryokan stijl en de vele bijzondere Japanse gebruiken.

Andon. Een Japans b&b in Groningen, Nederland!

Menu